Ледена епоха в САЩ преди Коледа, минус 46 в Монтана

Преминаващ студен фронт през САЩ обърка предпразничните планове на американците, отмени хиляди полети и затрудни движението по заснежените пътища.

Вчера повече от 2156  полета  – вътрешни или международни: към или извън САЩ, не се реализираха. За днес са отменени предварително още 1576 полета. Летищата в Чикаго и Денвър засега отчитат най-много отменени полети, предаде БНР.

Приютите за бездомни са препълнени. В Канзас Сити, щата Мисури, един човек е загинал след като колата му се е преобърна в ледена река.

Студеният въздух се движи през централните  щати на изток, като предупрежденията за вятър и ниски температури засягат около 135 милиона души.

В Монтана температурите паднаха до минус 46 градуса по Целзий. Училища и ски зони са затворени, а няколко хиляди абонати са без ток. В Де Мойн и Айова с вятъра температурите  се усещат като минус 38 градуса по Целзий. Тези температури правят възможно измръзването за по-малко от пет минути.

В  Бъфало, Ню Йорк, синоптиците прогнозират обилен сняг и вятър до 105 км/час, а Денвър в отбелязват минус 31 градуса по Целзий, най-студеният ден от 32 години насам.

В момента в района на Чикаго вали сняг,  температурата е минус 18 градуса по Целзий, но с вятъра се усеща като минус 31 градуса, а термометърът продължава да слиза надолу. За утре прогнозата на метеоролозите е, че ще бъде още по-студено.

Четете още

Избор на редактора