Лекарският съюз поиска оставката на шефа на Здравната каса

Националният съвет на БЛС иска предсрочно прекратяване на правомощията на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев. Решението беше взето по време на Националния съвет на Съсловната организация, който се проведе в град Пловдив.

Единодушно членовете на Националния съвет на Български лекарски съюз гласуваха да се внесе искане в Парламента, управителят на Касата – проф. Петко Салчев да бъде предсрочно освободен от поста управител на НЗОК.

Решението беше взето по време на Националния съвет на Съсловната организация, който се проведе на 17.12.2022 година в град Пловдив.

В рамките на идната седмица мотивираното искане за предсрочното прекратяване мандата на управителя на Касата проф. Петко Салчев ще бъде внесено в Парламента.

По време на Националния съвет на БЛС всички 28 районни колегии на Съсловната организация за пореден път препотвърдиха позицията си и подкрепиха всички действия на ръководството на организацията.

Български лекарски съюз заявява категорично, че при несъобразяване с исканията на Съсловната организация си запазва правото на ефективни протестни действия, включително и пред сградата на Народното събрание.

Четете още

Избор на редактора