Ливърпул с първа победа за 2023 година

Ливърпул победи Уулвърхямптън като гост с 1:0 в преиграването от третия кръг на турнира за ФА Къп. Победното попадение за „червените“ вкара Харви Елиът в 13-ата минута на мача.

Това беше първа победа на тима на Юрген Клоп за 2023 година, а Ливърпул за четвърти пореден път се класира за четвъртия кръг на ФА Къп. Отборът ще се бори за този трофей, който може да бъде единствен през този сезон. В края на мача пропуска за „вълците“ направи новото й попълнение Матеус Куня.

Уест Бромич също продължи напред, след като се наложи над Честърфилд с 4:0. Джон Суифт вкара през първото полувреме, а след почивката точни за победителите бяха Том Рогич, Джейк Ливърмор и Джован Малкълм.

Бирмингам успя да се наложи като гост над Форест Грийн с 2:1. Домакините излязоха напред в резултата чрез Бен Стивънсън, но Бирмингам направи пълен обрат след почивката с попадения на Лукаш Юткевич и Кевин Лонг.

Бристъл Сити се нуждаеше от продължение, за да победи Суонзи, като в редовното време резултатът бе 1:1. Марк Сайкс откри за Бристъл, но Оливър Купер изравни за уелсците. В 112-ата минута Самюел Бел донесе успеха.

Лутън също е напред в турнира след успех над Уиган с 2:1. Тело Асгор откри за Уиган, но Коли Удроу и Елая Адебая дълбоко в добавеното време донесоха победата на Лутън.

Четете още

Избор на редактора