Лили ще пее пред 100 000 на Рожен. На поляна под открито небе

Лили Иванова има блестяща и дълга кариера, но на 13 юли тя ще пее за първи път на поляна под открито небе.

Обичаната от поколения българи звезда ще изнесе голям концерт на церемонията по откриването на най-високото българско знаме“, съобщиха организаторите.

„Лили се присъедини към всички българи у нас и по света, които подкрепят създаването на монумент на българското знаме, защото, както казват от екипа й, за нея единствено бъдещето е от значение“.

Лили Иванова ще излезе на специално изградена сцена под звездното небе на Родопите на 13 юли от 21,30 ч., за да изпълни най-големите си хитове и това ще е първият в кариерата ѝ концерт на поляна.

На церемонията по откриването на Пилон Рожен се очакват между 70 000 и 100 000 души.

111-метровият пилон на Роженските поляни в Родопите ще извиси българското знаме на рекордна световна надморска височина от 1430 м. В основата ще има капсула на времето с послания към следващите поколения.

Проектът е на Фондация „Наследство в бъдещето“ и за реализирането му  се набират дарения от българи в страната и чужбина. Родолюбивата инициатива е под патронажа на президента на Република България Румен Радев, пише „Марица“.

Пълна информация за Национална дарителска кампания „България заслужва!“ може да се намери на www.pilon.rozhen.bg,  като през сайта може да се направи и дарение за каузата. Набраните средства, както и имената на дарителите – физически и юридически лица, се публикуват ежеседмично.

Четете още

Избор на редактора