Лоша новина: Hills of Rock в София отпада тази година

Музикалният фестивал Hills of Rock няма да се проведе в София през 2023 г. Разочароващата за почитателите на рок музиката новина беше съобщена от организатора Fest Team по имейл.

„Всички, закупили промоционални билети за Hills of Rock Sofia Edition 2023, могат да изберат: да ги запазят и да ги използват за Sofia Solid, както и да получат ваучер за консумация на стойност 30 лв.; или да получат възстановяване на заплатените средства в пълен размер.

За да получите своите средства обратно, трябва да попълните формуляр на адрес festteam.bg/se не по-късно от 31.05.2023 г.“, се казва в лаконичното известие.

Организаторите не дават подробности за причините за отмяна на събитието, което беше насрочено за уикенда на 1-2 юли в парка край летище „София“. Там се проведе и дебютното издание на Hills of Rock в столицата през миналото лято, когато над 30 000 почитатели се стекоха за двата фестивални дни с хедлайнери „Пласибо“ и „Файв Фингър Дет Пънч“.

Предложената от Fest Team алтернатива Sofia Solid представлява еднодневен концерт на 29 юни в бившия колодрум в Борисовата градина (сега наречен „Арена София“) с участието на две метъл групи: шведската дет банда „Амон Амарт“ и траш ветераните от Германия „Криейтър“.

Билетите на „зелено“ за Hills of Rock в София струваха 89 лв., а тези за Sofia Solid се продават на промоционална цена от 66 лв. и на стандартна от 77 лв. Вероятно това е причината за предложения като компенсация ваучер за консумация.

Музикалните фенове в България са зажаднели за големи концерти и фестивали от западен тип след двете години „почивка“ по принуда заради пандемията от COVID-19.

В пълна неяснота продължава да е обвито тазгодишното провеждане на фестивала Hills of Rock и на традиционната му локация в Пловдив.

През януари промоутърската компания Fest Team и местната община си размениха медийни обвинения и контраобвинения заради „нерешителност, забавяне и административни пречки“, но без конкретна развръзка и ясна посока на действие.

Самият фестивал е насрочен като 3-дневно събитие от 20 до 22 юли в парка край Градския стадион в гребната база. Билетите се продават и в момента на промоционална цена от 110 лв. и на стандартна от 120 лв. Все още обаче няма обявен нито един изпълнител.

Hills of Rock се завърна в Пловдив през миналото лято след двугодишна пауза заради ковид пандемията. През 2022 г. на сцената в Града под тепетата като хедлайнери се качиха легендите „Слипнот“, както и „Мърсифул Фейт“ и „Сабатон“.

Четете още

Избор на редактора