„Лудогорец“ взе точка в Хелзинки, втори е в групата

Българският шампион „Лудогорец“ завърши 1:1 при гостуването си на ХИК в Хелзинки в група С на Лига Европа. Така разградчани събраха 4 точки и изпреварват „Рома“ на Моуриньо, след като „вълците“ се провалиха у дома – 1:2 срещу испанския „Бетис“.

„Лудогорец“ започна с ранен гол. В 10-ата минута Тисера бе изведен зад гърба на защитата от Каули и прокара топката между краката на вратаря за 1:0.

До края на полувремето ХИК имаше инициативата, като атакуваше по-опасно. В 28-ата играч на домакините спря топката на голлинията на вратата на гостите, след като не успя да се отмести при удар на свой съотборник.

ХИК започна второто полувреме със силен натиск, като два пъти късметът покри „Лудогорец“. В 55-ата Костика даде остър пас от ъгъла на наказателното поле и Хетемай изпрати топката с глава в мрежата на Пад – логично 1:1.

Изравняването събуди „Лудогорец“, който пренесе действията по-далеч от вратата си. И създаде положение в 72-ата минута, когато Кирил Десподов получи топката в наказателното поле, но ударът му бе отразен от вратаря на финландците.

Следващият четвъртък, 13 октомври, двата отбора ще спорят отново един срещу друг – този път в България на „Хювефарма Арена“.

Класиаране: 1. „Бетис“ – 9 т., 2. „Лудогорец“ – 4 т., 3. „Рома“ – 3 т., 4. ХИК – 1 т.

Четете още

Избор на редактора