Лудогорец пусна 7 гола и стана за смях в Дания

Груби грешки в защита и слаба игра като цяло донесоха унизително крушение за Лудогорец в Дания – 1:7 срещу местния Нордселанд във втория кръг от Група Н на турнира Лига на конференциите пред малко над 4000 зрители във Фарум.

Още във втората минута след центриране от корнер Руан Секо игра с ръка в собственото си наказателно поле и главният арбитър отсъди дузпа. Зад топката застана Маркус Ингвартсен, който не сбърка – 1:0 за Нордселанд.

В 9-ата минута Секо се реваншира на своя отбор, след като навлезе добре в противниковото наказателно поле, като бе фаулиран, а арбитърът посочи бялата точка. Оливие Вердон застана зад топката и изпрати вратаря в грешния ъгъл – 1:1.

Само две минути по-късно Серджио Падт направи много груба грешка. Към него бе върната топка, а той се забави с нейното овладяване, като Ибрахим Осман го пресира и успя да го накара да сбърка, а нападателят отбеляза в опразнената врата – 2:1 за Нордселанд.

Грешките и объркването в защитата на българския шампион продължиха, а с това и набъбването на резултата в полза на съперника.

В 31-ата минута домакините изпълниха корнер отляво, а Йепе Цверков се извиси високо и надскочи персоналния си пазач, като насочи топката в далечния ъгъл на вратата, където никой не успя да реагира – 3:1 за Нордселанд.

Само две минути след това Лудогорец допусна нова фрапантна грешка в защита, като няколко играчи в зелено не успяха да се ориентират в собственото наказателно поле, а топката достигна до Бенямин Нигрен, който нямаше проблеми да завърши на опразнената врата – 4:1 за Нордселанд.

Слабата игра на Лудогорец продължи и след почивката, въпреки че разградчани се опитаха да съкратят донякъде разликата в резултата. Вчесто това в 68-ата минута се стигна до нова грешка, сега на Фон Витри, а след нея и до автогол на Сон за 1:5.

В 74-ата минута Нигрен направи катастрофата за Лудогорец още по-пълна с шестия гол за домакините в мача.

В 86-ата минута резервата Расмусен отблизо добави седмия гол за датчаните, а с това направи още по-тежко поражението за Ивайло Петев и компания – 7:1 за Нордселанд.

В другия мач от Група H, в която са разградчани, Спартак Търнава – Фенербахче 1:2. След два кръга класирането в групата е: Фенербахче 6 точки, Нордселанд и Лудогорец по 3 и Спартак Търнава 0 точки.

Четете още

Избор на редактора