Лудогорец срещу Сервет в Лигата на Конференциите

Лудогорец  ще играе срещу Сервет Женева в 1/16 финалната фаза в Лига на Конференциите. Това отреди жребият, изтеглен днес в Нион.

Първите мачове ще се изиграят на 15 февруари и българският шампион ще пътува до Женева. Седмица по-късно Сервет пристига на „Хювефарма Арена“.

Ето всички двойки:

Щурм Грац – Слован Братислава
Сервет – Лудогорец
Юнион Сен-Жилоа – Айнтрахт Франкфурт
Бетис – Динамо Загреб
Олимпиакос – Ференцварош
Аякс – Бодьо/Глимт
Молде – Легия Вършава
Макаби Хайфа – Гент

Основан през 1890, ФК Сервет е бил водещият отбор във френскоговореща Швейцария, спечелил 17 Титли и 7 Купи на Швейцария. Преди да обяви банкрут, Сервет е единственият отбор, който не е изпадал от първата лига от създаването им през 1890.

На 4 февруари 2005 година компанията обявява банкрут. Клубът дължи много пари и не е плащал на играчите си от предходния ноември. Претърпява масово „изселване“ на футболисти, търсещи клубове, които могат да им плащат заплатите. През 2006 година отпада във Втора Дивизия на Швейцария. През сезон 2010/11 побеждава АК Белиндзона с общ резултат 3-2 и отново се връща в Швейцарската Суперлига.

Между 1998 и 2001 г. Мартин Петров играе за Сервет. Той преминава в отбора от ЦСКА София за 1,2 млн. германски марки. Записва 77 мача и отбелязва 27 гола.

Жребият в Лига Еропа за 1/16 финали:

Фейенорд-Рома
Милан-Рен
Ленс-Фрайбург
Йънг Бойс-Спортинг Лисабон
Бенфика-Тулуза
Брага-Карабах
Галатасарай-Спарта Прага
Шахтьор-Марсилия

Първите срещи ще се играят на 15 февруари, а реваншите на 22 февруари догодина.

Четете още

Избор на редактора