Лудогорец стигна до дузпи, но не вкара нито една

Лудогорец отпадна след изпълнение на дузпи от елиминациите на Лигата на конференциите. Тимът загуби с 1:2 срещу белгийския Андерлехт, а в първия мач беше завършил при 1:0 за Лудогорец и мачът влезе в продължения. В тях не се стигна до нов гол. Българският шампион не успя да вкара нито една дузпа, а домакините вкараха и трите си изпълнения и продължават напред.

Андерлехт успя да открие резултата в 13-та минута, когато Амузу намери Слимани, който стреля, а топката пое извън рамките на вратата, но за нещастие на българите се отклони в Русо и влезе във вратата на Падт.

В 22-та минута гол на Русо за Лудогорец беше отменен заради засада.

В 69-та минута домакините вкараха втори гол Слимани свали топката към Версхеерен, който бе на чиста позиция и с диагонален удар вкара за 2:0.

Лудогорец обаче вкара в 71-та минута и изравни общия резултат. Десподов центрира в наказателното поле, където Игор Тиаго засече и не остави шансове на стража на белгийците за 2:1.

В 7-та минута от продълженията Якоб Пьотровски извърши нарушение на границата на наказателното поле и получи втори жълт картон. Така Лудогорец остана с човек по-малко.

Всички резултати в Лигата на конференциите:

„Андерлехт“ (Бел) – „Лудогорец“  2:1, 3:0 след дузпи (0:1)

„Клуж“ (Рум) – „Лацио“ (Ит) 0:0 (0:1)

„Днипро-1“ (Укр) – АЕК (Кип) 0:0 (0:1)

„Партизан“ (Сър) – „Шериф“ (Мол) 1:3 (1:0)

„Лех“ (Пол) – „Будьо/Глимт“ (Нор) 1:0 (0:0)

„Фиорентина“ (Ит) – „Брага“ (Пор) 3:2 (4:0)

„Гент“ (Бел) – „Карабах“ (Азер) 1:0, 5:3 след дузпи (0:1)

„Базел“ (Швейц) – „Трабзон“ (Тур) 2:0 (0:1)

В скоби са резултатите от първите мачове.

Четете още

Избор на редактора