Рик довърши ХИК, Лудогорец ще играе в Европа и напролет

Лудогорец постигна целта си „минимум“ за този сезон, след като „орлите“ ще играят в европейските клубни турнири и през пролетта на 2023 г. Това се случи, след като разградчани надделяха с 2:0 над финландския шампион ХИК Хелзинки в четвърти мач за двата тима от груповата фаза на Лига Европа.

Точни за домакините бяха Дени Групер, който се разписа шест минути преди края на първата част, а в 64-ата Рик Джонатан завърши добра контраатака от Лудогорец за крайното 2:0. В хода на мача „зелените“ не оставиха съмнения, че са по-класният отбор, като тимът, воден от Анте Шимунджа, отправи повече от 25 удара посока вратата на Конър Хазард, но сериозна част от тях бяха неточни.

В добавеното време на срещата пък капитанът на ХИК Райтала беше изгонен с червен картон заради фал в краката на Спас Делев.

Лудогорец е втори в групата си със седем точки, а водъчът Бетис е на върха с 10. Третият Рома е с четири точки, докато ХИК е последен с една. Така при оставащи две срещи до края на груповата фаза на Лига Европа Лудогорец със сигурност ще играе в европейските турнири напролет, като дилемата е дали „орлите“ ще успеят да завършат на едно от първите две места или ще завършат трети, което ще ги отпрати към елиминациите на Лига на конференциите.

В следващия рунд Лудогорец приема лидера в групата Бетис, докато ХИК Хелзинки ще срещне у дома Рома.

Четете още

Избор на редактора