Журналист отвори въпрос за 100 хил. лв. в „Стани богат“

На коя държава е знамето, което е различно от двете си страни – ето това е въпросът за 100 хил. лева в „Стани богат“.

Отвори го журналистът Любомир Лазаров преди минути и така стана първият участник постигнал това в играта, откакто тя се излъчва по Би Ти Ви. Това се случва за първи път и на водещия Михаил Билалов.

Предложените отговори бяха Пакистан, Латвия, Парагвай и Либерия.

Правилният отговор е, че това е парагвайското знаме, което е с вертикални цветове червено, бяло, червено. От едната страна на бялото поле е гербът на държавата, а от другата – държавен печат. Затова е различно.

Не знам, каза обаче Лазаров, виждайки въпроса, и спря играта си дотук, без да посочи възможен отговор. Така си тръгва с рекордната сума от 50 хил. лева, спечелена при 14-ия въпрос.

А той също изобщо не беше лесен: На коя дума завършват трите части на „Божествена комедия“ на Данте – „Ад“, „Чистилище“ и „Рай“?

Да маркирам ли първо, или да обяснявам, каза Лазаров при появата на въпроса и силно изненада Билалов. Маркирай, поиска водещият.

Думата е „звезди“, отговори Лазаров. И за да докаже правотата си, изрецитира последния стих в „Ад“: „И пак видяхме светлите звезди“.

Продължи с края на „Рай“: „Любов, която движи слънцето и другите звезди“.

След което се обърна към Билалов: „Чистилище“ ще го оставя на тебе ти да го кажеш“.

Верният отговор светна в зелено, водещият написа чек за 50 000 лв. на Лазаров и така отвори пътя му към последния 15-и въпрос.

68-годишният Любомир Лазаров, бивш зам. главен редактор на в. „168 часа“, работил след това като главен редактор на интернет страницата на „Радио България“, стана едва третият участник в умната игра, който стига до въпроса за 100 хил. лева в цялата й 22-годишна история у нас.

Той започна участието си вчера, но гонгът прекъсна играта след 13-ия въпрос, на който Лазаров също даде верен отговор. Във вчерашния ден той използва и всичките си жокери.

Четете още

Избор на редактора