Мадан и Рудозем искат 4-лентов път Асеновград – Чепеларе

Кметовете на община Мадан Фахри Молайсенов  и община Рудозем Румен Пехливанов, заедно с ексдепутатите Хайри Садъков и Анджей Джандев, настояха пред министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков четирилентов път Асеновград – Чепеларе.

Основното трасе е изключително важно за развитието на смолянския регион и е с целогодишен интензивен трафик, заявиха местните управници.

Поводът за поисканата от кметовете среща с министъра са основни приоритети в развитието на пътната инфраструктура в смолянския регион, които са в компетентността на МРРБ, съобщи кметът на Мадан Фахри Молайсенов.

Кметовете поставиха и темата за свлачището по главния път Смолян-Мадан в района на с. Тикале, което затруднява трафика по основния път вече пета година. Те заявиха, че трябва в спешен порядък да се вземат мерки за разчистване на пътното платно и укрепване на свлачището, което  ежедневно пречи на икономиката на областта от  2018 г. насам.

Третият въпрос, който е обсъждан, е възможността за проектиране на пътя Средногорци – Ерма река, в чийто обхват е проходът Печинско. Министър Шишков ни увери, че в най-кратки срокове ще проучи детайлно нерешените, най-наболели проблеми за всяка община и заедно с кметовете им ще търси възможности за тяхното решение, каза кметът на Рудозем Румен Пехливанов.

Четете още

Избор на редактора