Мадрид: Двама загинаха, 10 са ранени при пожар в ресторант

Двама души загинаха, а други 10 са ранени при пожар в италиански ресторант в центъра Мадрид. Той е избухнал в петък вечерта около 23.30 часа.

Загиналите са двама мъже, единият от които е работил в заведението. Четирима са леко пострадали, а останалите шестима са в тежко състояние и са настанени в няколко болници в испанската столица.

По първоначални данни пожарът е избухнал докато един от сервитьорите е фламбирал десерт пред клиенти в ресторанта. Огънят изведнъж се е увеличил и е стигнал до тавана, който е бил украсен с изкуствени цветя.

Те са се запалили и за секунди цялото помещение е било обхванато от огъня. Част от клиентите са успели да избягат, но други са останали блокирани в основната зала и в кухнята, тъй като огънят вече е бил обхванал изходите.

Пешеходците и хората от съседните ресторанти са чупели прозорците, за да могат хората да излязат. След пристигането на пожарникарите от помещенията са изведени 12 души.

Според Карлос Марин, ръководител на пожарната служба на Мадрид, екипите са реагирали много бързо, защото централата им е близо до ресторанта. Националната полиция пое случая и започна веднага разследване за причините, довели до фаталния инцидент.

Четете още

Избор на редактора