Максим Генчев: Защо да сменям Дарина? Да не е прокажена

Максим Генчев не се отказва от идеята президентската дъщеря Дарина Радева да играе ролята на царица Сара Теодора в новия му филм. Това признава режисьорът пред „България Днес“. „Защо да я сменям, да не е прокажена? Дарина изглежда красиво, царица Сара е била такава. Момичето лишено ли е от правата на българските артисти само защото е в роднинска връзка с президента?

На кастинга дойдоха десет момичета, които кандидатстваха за ролята. Избрах Дарина, без да знам коя е“, казва Генчев, който в началото дори не обявява публично в каква роля ще влезе младата студентка от класа на доц. д-р Пенко Господинов. Чак по-късно смята, че Дарина може да получи главната роля на царица Сара Теодора. „Откакто съм си направил режисьорски кастинг с актьорите, съм оповестил това. Преди два месеца се случи това“, казва Генчев.

Лентата, която ще прави режисьорът, се казва „1349-то лето господне“ и е за цар Иван Александър. Драмата с участите на президетската щерка в новия филма на Максим Генчев се разигра в парламента, след излъчването на лентата „Ботев“ по БНТ. Полемиката около качеството на филма стана повод за изслушване на генералния директор на медията Емил Кошлуков в парламентарната комисия по култура и медии.

Корнелия Нинова, която е член на комисията, попита Кошлуков за дъщерята на президента – 22-годишната Дарина, новия филм на Генчев и участието на БНТ в него. И видя там конфликт на интереси. „Сигнализираме и СЕМ. Искаме проверка за конфликт на интереси, участието на президентски дъщери, как се оценяват тези филми?“, заяви Нинова.

Отговорът на Кошлуков беше, че това са клюки, а БНТ има думата за подбора на актьорите. От думите му се разбра, че тепърва предстои националната телевизия да реши дали Дарина да е в главната роля в новия филм на Маским Генчев. От своя страна продуцентът на лентата Десислава Ковачева посочи, че предложенията им за главната роля са три. Освен Дарина са избрани още актрисите Сара Драгулева и Мина Каукова.

Четете още

Избор на редактора