„Марица Изток 3“ се връща в строя след ремонт

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ е завършила в срок годишната профилактика на четирите си енергоблока и е в готовност да работи на пълна мощност.

„Като една от най-големите производствени мощности в България, която работи изцяло с местен ресурс, нашата електроцентрала е ключов компонент от енергийната система на страната. Знаем, че в зимния сезон, когато ще е нужна повече енергия на социално поносими цени, нашата стабилна работа ще е от изключително значение и затова се стараем съоръженията да са в изрядно състояние. Сега сме напълно подготвени централата да работи на пълен капацитет за нуждите от електроенергия на българския пазар“, казва инж. Александър Желев, главен инженер на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Годишният планов ремонт на ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ започна в началото на юни. Профилактиката на съоръженията гарантира ефективната и безопасна работа на централата през есенния и зимния сезон, когато натоварванията са традиционно по-големи заради ниските температури и високото потребление на електроенергия. В хода на ремонтната кампания на територията на централата участие вземат десетки външни фирми-подизпълнители и над 1000 души техен персонал, както и инженери и специалисти на „КонтурГлобал“, припомнят от БТА

Четете още

Избор на редактора