Мария Габриел: Мандатоносителят е на ход

Разговорите с ПП-ДБ не са в ледена епоха, няма обаче и слънчеви лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има, само ако бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието. За да не стигнем до ледена епоха, която освен нас ще замрази и държавата, призовавам ПП-ДБ за преосмисляне на тези неща. Мандатоносителят е на ход. Това заяви Мария Габриел от ГЕРБ-СДС по време на изявление пред журналисти.

„Разочарованието в обществото е огромно. Недоверието ни е огромно. От тази криза се излиза само с доверие от всички участници и цел. Всеки трябва да направи крачка назад и да предложим решение, което да носи обединение.“

„Уважаеми колеги, сменете подхода. Ако искате, вземете пример от нас. Ние направихме всички възможни и невъзможни компромиси“, за това призова пък Томислав Дончев.

„Имаме война между институциите. Не може с 15% от народните представители да бъде получена цялата власт. Не е демократично. България трябва да има работещо правителство.“

В събота ГЕРБ-СДС замразиха преговорите за кабинет с втория мандат след изтеклия запис от Националния съвет на „Продължаваме промяната“.

Вече тече и срокът, в който Николай Денков и ПП-ДБ трябва да си осигурят подкрепа в парламента и да реализират мандата, който президентът им връчи вчера, пише 24 часа.

Четете още

Избор на редактора