МВР вади СРС-та и информатори срещу купения вот

МВР ще бори купения и манипулиран вот с превенция, СРС-та и информатори. Това стана ясно от изявление на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев в Министерския съвет.

Той подчерта, че в момента основно се работи за подобряване на оперативната работа на МВР, за да се предотврати купения и манипулиран вот.

„Движим се на нива използване на специални разузнавателни средства (СРС-та) и на информатори, които имат отношение към тези въпроси“, поясни министър Демерджиев. Той добави, че оперативната работа е била доста занемарена.

“За момента нямаме ясни и категорични сигнали, но сме длъжни да усилим оперативната работа като превенция и в аванс да наблюдаваме, да работим с тези лица, за които има данни, че участват в такива практики или има данни, че могат да се включат и да участват в такива практики за купения вот”, посочи вътрешният министър.

Той поясни, че от МВР са влезли във връзка с ЦИК, като са изяснени основните проблеми и предварителните решения по тях.

„Тази седмица ще затворим най-важните теми и започваме детайлите по плана. На база на предходните избори той е изключително подробен и със срокове. Към него добавихме създаване на група за киберсигурност“, разкри Иван Демерджиев.

Четете още

Избор на редактора