Каналджиите изкарват по 1 млн. евро за ден, ловим 1000 мигранти на 24 ч.

По 1000 мигранти на денонощие се залавят у нас. Това заяви зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев. Според него те са изключително мобилни и организирани и основно са от Афганистан и Сирия.

По думите му най-често бежанците ползват алуминиеви стълби, паднали дървета, за да се покатерят по оградите или прокопават тунели.

Вчера министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обячи, че каналджиите прибират по 1000 евро на човек. Простата аритметика показва, че на ден се превъртат минимум 1 000 000 евро за преминаване на гарницата ни.

„От няколко дни по разпореждане на министъра на вътрешните работи използваме безпилотни летателни апарати, за да контролираме територията на границата. Няма как обаче на всеки метър да има граничар. Този миграционен натиск не е от вчера. Той расте постепенно от години. През април тази година беше задействан план за извънредна ситуация във връзка с миграционната криза. Включихме и сили от българската армия. Допълнително сме ангажирали сили от Жандармерията и сили от Националната полиция”, каза още Станев в ефира на NOVA.

Относно информацията, че може мигрантите да имат протекция от служители на МВР той каза следното:„Има такива сигнали. Работим с всички структури и служби, които имат отношение по въпроса. Скоро ще има резултати”.

Четете още

Избор на редактора