Медведев: Добре дошли у дома, в Русия!

Руски служители заявиха, че резултатите от незаконните според международното право референдуми, организирани в четири украински района, показват единодушна подкрепа на гласувалите за присъединяване на тези територии към Русия, предаде ДПА.

Според окупационната администрация след преброяване на гласовете за влизане в Русия в самопровъзгласилата се Донецка народна република са гласували 99 процента, в Луганската народна република – 98 процента. В Запорожието повече от 93 на сто били заявили, че искат да станат част от Русия, а в района на Херсон – над 87 на сто, съобщи БТА.

Безпрецедентното анексиране на тези територии вероятно ще започне в близките дни. Очаква се, че следващата стъпка ще е назначените от Москва окупационни администрации официално да поискат от руския президент Владимир Путин да бъдат приети в Руската федерация. Кремъл даде да се разбере, че това може да стане бързо.

Киев и много страни от цял свят заявиха, че псевдореферендумите в четирите частично окупирани украински района са незаконни.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира резултатите от референдумите, организирани в четирите украински области, които са под руски контрол. На тях жителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики и на части от Запорожка и Херсонска област, завзети от Русия, бяха питани дали искат да се присъединят към Руската федерация.

„Резултатите са очевидни. Добре дошли у дома, в Русия!“, написа вчера той в канала си в Телеграм, съобщи ТАСС.

Плебисцитите, отхвърлени от Киев, Вашингтон и ЕС като фиктивни и незаконни, се състояха от 23 до 27 септември.

Четете още

Избор на редактора