Медведев: Тези удари по Украйна бяха „епизод първи“. Ще има още

Нанесените днес по Украйна масирани удари бяха „първият епизод“, заяви заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев и призова за пълен демонтаж на украинското политическо ръководство, съобщи Франс прес.

„Първият епизод беше изигран, ще има и други“, написа той в Телеграм след заседанието на съвета, председателствано от президента Владимир Путин. „От моя гледна точка (целта) трябва да е пълен демонтаж на политическия режим в Украйна“, добави Медведев.

Според него „украинската държава в сегашната си конфигурация, тази на нацистки политически режим, ще представлява постоянна, пряка и ясна заплаха за Русия“.

Освен това Медведев заяви в интервю за журналистката Надана Фридрихсон, публикувано в нейния канал в Телеграм, че Русия трябва да отговори на украинската атака срещу Кримския мост с „директното унищожаване на терористите“. „Както е прието в света. Това очакват руските граждани“, добави руският политик, цитиран от ТАСС.

Според Медведев „клиентът и извършителят на престъплението е несъстоялата се държава Украйна“, а самото нападение „е терористичен акт и диверсия, извършена от престъпния киевски режим“. „Всички доклади и заключения са направени“, подчерта заместник-председателят на руския Съвет за сигурност.

В отговор на думите му Украинската служба за сигурност ССУ обяви за издирване бившия президент на Русия Дмитрий Медведев, съобщи ДПА. Според публикуваната днес заповед Медведев е обвинен в посегателство срещу границите и суверенитета на Украйна. Съгласно украинския Наказателен кодекс като държавен служител той може да получи присъда от 5 до 10 години затвор, информира БТА.

Четете още

Избор на редактора