Медии погребаха световния шампион Карпов, а той бил мъртвопиян

Руски медии побързаха да погребат бивш световен шампион по шахмат. „Анатолий Карпов е приет в болница в Москва в безсъзнание“, бяха първите съобщения. Шампионът бил намерен близо до парламента, изглеждал пребит до смърт, изпаднал в кома, и приет веднага в реанимацията.  Лекарите открили тежка черепно-мозъчна травма.

След това бизнесменът Андрей Ковальов съобщи, че неизвестни са нападнали Карпов, който е и депутат, и са го пребили до смърт. На телефон 112 обаче тази информация не се потвърждава.

Алберт Степанян, асистент на 12-ия световен шампион, внесе успокоението, след като световните медии вече надушваха сензацията. Те знаели от лекари, че Карпов е в кома, с тежки травми, и лежи в медицинския институт „Склифосовский“ в Москва.

„Никакво нападение не е имало. Всичко е нормално с Анатолий Евгениевич, никакви черепни травми няма“, казва Алберт Степанян за ТАСС.

Лекарите са установили, че 71-годишният световен шампион е настанен в болницата в състояние на безпаметно алкохолно опиянение. Падайки е счупил бедрената си кост.

Четете още

Избор на редактора