Медицинска сестра уби 7 бебета на Острова

Медицинска сестра е призната за виновна за убийството на седем бебета и опит за убийство на още шест, което я прави най-големия сериен убиец на деца в съвременната британска история, съобщи Би Би Си.

33-годишната Луси Летби е осъдена за „упорито, пресметливо и хладнокръвно“ убийство на недоносени бебета в отделението, в което е работила в болницата „Графинята на Честър“, Северозападна Англия.

В два отделни случая за 24 часа Летби убива еднояйчни братя тризнаци. Сред жертвите ѝ са новородено с тегло под 1 кг., на което е инжектиран въздух, и момиченце, родено 10 седмици преждевременно, което е убито при четвъртия опит.

Опечалените родители изтръпнаха и се разплакаха, докато присъдите бяха произнасяни в продължение на няколко драматични дни в Кралския съд на Манчестърслед един от най-продължителните процеси за убийства в последно време.

Летби отказа да се върне в съда, за да чуе по-късните присъди, но на предишното заседание по изслушването на присъдата наведе глава и се разплака, докато майка ѝ Сюзън плака силно и каза: „Не можеш да говориш сериозно. Това не може да е вярно“.

Очаква се медицинската сестра, която е била в средата на 20-те си години, когато е извършила нападенията, да стане едва третата жива жена в Обединеното кралство, която ще получи доживотна присъда, което означава, че никога няма да излезе от затвора, когато бъде осъдена окончателно на 21 август.

Четете още

Избор на редактора