Меси вкара 3 на Кюрасао, вече има 102 за Аржентина

Лионел Меси стана третият играч, надхвърлил 100 гола за националния си отбор, след като отбеляза хеттрик в приятелския мач на Аржентина срещу Кюрасао, игран в  Сантяго дел Естеро във вторник. Домакините записаха разгромна побед – 7:0.

Седемкратният носител на Златната топка откри резултата в 20-ата минута за своя гол 100 и скоро добави още един, за да направи 3-0. Звездата на Пари Сен Жермен завърши своя хеттрик в 37-та минута с петия гол. Това беше неговият седми хеттрик за националния отбор.

Меси започна мача не само като голмайстор за всички времена на своята страна, но и с повече голове от следващите двама топ играчи – Габриел Батистута с 56 и Серхио Агуеро с 41 – взети заедно.

Това беше вторият мач на Аржентина след спечелването на Световното първенство през декември – триумфирайки над Франция с 4-2 при изпълнението на дузпи след вълнуващо равенство 3-3.

Меси засега остава трети в списъка за всички времена, зад големия съперник Кристиано Роналдо (122) от Португалия и иранския Али Даеи (109).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Четете още

Избор на редактора