Меси зарадва китайците с най-бързия си гол

Лионел Меси вкара най-бързия гол в своята кариера. Това се случи в Пекин, където Аржентина победи Австралия с 2:0 в приятелска среща.

В продължение на няколко дни присъствието на Меси на китайска земя предизвиква истински фурор в страната, а днес без съмнение трибуните бяха изпълнени до краен предел с хора, дошли да видят своя футболен идол.

Доказателство бяха десетките хиляди китайци по трибуните с аржентински тениски, на всяка от които на гърба бе емблематичният №10 с името на Меси.

И голямата звезда на терена побърза да зарадва тези зрители, защото се нуждаеше от само 79 секунди, за да отбележи гол.

Това бе неговото 807-о попадение в професионалния футбол, но пък то ще бъде запомнено като най-бързото, което Меси е вкарвал.

До този момент този рекорд принадлежеши на гола му с екипа на Барселона срещу Челси през 2018-а, паднал след две минути и шест секунди, докато с националната фланелка, най-бързото му попадение бе на Мондиал 2014-а, когато се разписа срещу Нигерия след 2 минути и 46 секунди игра.

А днес попадението му бе истински шедьовър в стил Меси. Той получи топката от на границата на наказателното поле, увлече трима австралийски бранители и простреля вратата в горния десен ъгъл.

Страхотно начало на мача, в който всяко докосване на Лионел Меси до топката бе посрещано с заглушителен шум от трибуните.

Иначе самият мач не бе от най-зрелищните, което не е изненадващо предвид приятелския му характер.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора