Меси извади $11 млн. за имение във Флорида

Нападателят на Интер Маями и аржентинския национален отбор Лионел Меси си е купил имение в САЩ за над 10 милиона евро, съобщава RMC Sport.

Къщата се намира във Форт Лодърдейл, курортен град на източното крайбрежие на южна Флорида.

Имението разполага с 8 спални, 9 бани и половина, гараж за 3 коли и басейн. Меси и семейството му се преместиха в Южна Флорида през юли, след като той подписа договор да играе за Интер Маями, пише Forbes.

Футболистът, съпругата му Антонела и тримата им синове  – Тиаго, Матео и Чиро, ще се настанят в основния апартамент, разпростиращ се на 149 кв. метра. Имението е построено през 1988 г. и разширено в началото на века.

Меси подписа безпрецедентен 2,5-годишен договор с Интер Маями по-рано тази година, за който се твърди, че е „на обща стойност до 150 милиона долара“, включително неговата заплата, бонус при подписване, капитал на отбора и отчетени споразумения за споделяне на приходите с Apple и Adidas. Той бе класиран на второ място в тазгодишния списък на най-добре платените спортисти от Forbes с приблизително 130 милиона долара приходи между май 2022 г. и 2023 година.

Новото имение е само най-новото допълнение към впечатляващото му портфолио от недвижими имоти – той също е платил отчетените 7,3 долара милиона за целия девети етаж в Regalia, ултра луксозен кооперативен комплекс в град Съни Айлс Бийч, Флорида. Говори се, че е притежавал – и може би все още – имение на стойност 7 милиона долара близо до Барселона, апартамент на стойност 5 милиона долара в Маями и огромен имот с гараж за 15 коли, театър и фитнес зала в родния му град Росарио, Аржентина, според Architectural Digest.

Четете още

Избор на редактора