Микеле Плачидо загърби 100 000 евро на ден, за да дойде в България

Италианската кинозвезда Микеле Плачидо загърби без да се замисли по 100 000 долара на ден. От три седмици насам, откакто “Сянката на Караваджо” се излъчва по кината в Италия, той, режисьорът на филма, присъства на почти всяка прожекция и разговаря след това със зрителите.

Заради българската публика и страната ни обаче Плачидо изоставя за два дни кинотурнето си, което му носи средно по 80 000-100 000 евро приход на ден. У нас ще е първата прожекция извън Италия на филма с грандиозен бюджет – 14 млн. евро. За него критиците казват, че е визуален шедьовър.

Най-известният италиански актьор у нас, изиграл прочутия комисар Корадо Катани в легендарния сериал “Октопод”, пристига днес в София за среща с българските зрители.

Филмът, на който той е режисьор, съсценарист и влиза в ролята на кардинал, е част от “Киномания” и ще бъде излъчен на 19 ноември в зала 1 на НДК.

За Плачидо това е 15-ият филм, който режисира, а като автор на сценария работи със сценарист от “Октопод”, разказа продуцентът Красимир Иванов, който е причината италианската звезда да пристигне у нас.

“Сянката на Караваджо” разказва живота на прочутия италиански художник, роден през 1571 г., и е с покъртителен финал, който следва личната версия на Микеле Плачидо за смъртта на артиста.

Четете още

Избор на редактора