Милиони фенове на Тейлър Суифт блокираха сайт за продажба на билети

Безпрецедентно търсене на билети за турнето на певицата Тейлър Суифт доведе до срив на специализиран сайт за продажба, предаде Ройтерс.

Милиони фенове на Суифт във вторник се струпаха на сайта Тикетмастър (Ticketmaster) на „Лайв Нейшън Ентъртейнмънт Инк.“ (Live Nation Entertainment Inc.), за да търсят места за първото турне на любимата им изпълнителка от пет години. Напливът доведе до периодични прекъсвания и дълго чакане онлайн, което често завършваше с разочарование.

От Тикетмастър съобщиха на феновете чрез изявление в Туитър, че имат „периодични проблеми“, за разрешаването на които компанията работи „спешно“.

По-късно сайтът публикува съобщение в социалната мрежа, че е имало „исторически безпрецедентно търсене“ от милиони хора за турнето „The Eras Tour“ на Тейлър Суифт – първото й от 2018 г. Продажбата на билети за концертите на Западното крайбрежие беше забавена с три часа.

Фенове на свой ред съобщиха, че са чакали на онлайн опашки до осем часа, а много от тях са установили, че са закъснели да закупят билети, които струват между 49 и 449 долара.

„Провалих се като баща“, пише Дейв Пел, автор на популярния бюлетин НекстДрафт (NextDraft). „Единственият път, когато дъщеря ми наистина имаше нужда да й се притека на помощ, се оказах отвън, изгонен в безплодната пустош на списъка с чакащи за билети за Тейлър Суифт“, допълни той.

Други Суифтис, както се наричат феновете на певицата, казаха, че многократно са отпадали от опашките и насочиха гнева си към Тикетмастър. Някои от тях заявиха, че дори са си взели почивен ден и смятат, че процесът е трябвало да протече по-гладко.

В отговор говорител на сайта заяви, че броят на хората, които са се регистрирали за ранната продажба, е бил над два пъти по-голям от този на наличните билети и че милиони други желаещи също са се включили онлайн, за да купуват.

„Това доведе до някои забавяния за феновете, което знаем, че е разочароващо, и работихме възможно най-бързо, за да разрешим проблемите“, каза говорителят.

Индустрията за продажба на билети разочарова американците от години със скрити такси, ограничена наличност на билети заради предварителни продажби и други дразнещи фактори.

Според Тикетмастър стотици хиляди хора са успели да си купят билети за концертното турне на Тейлър Суифт, което трябва да започне на 17 март догодина в Глендейл, Аризона, и да приключи на 9 август в Ингълууд, Калифорния.

Тейлър Суифт издаде последния си албум „Midnights“ през октомври. На турнето „The Eras Tour“ певицата обеща да изпълни хитове от албуми, обхващащи цялата й кариера.

Някои купувачи вече решиха да се възползват от страстта, обхванала феновете. Във вторник следобед сайтове за препродажба вече предлагаха билети за суми от порядъка на 18 000 долара.

Четете още

Избор на редактора