Минеков от културното се намърда в социалното министерство

Бившият служебен министър на културата Велислав Минеков се оказа назначен като съветник по култура в политическия кабинет на вицепремиера и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

„Дневник“ изпрати писмени въпроси до пресслужбата на Министерския съвет със запитване кога е бил назначен Минеков и какво точно ще прави в кабинета на социалния министър, но до публикуването на текста отговори не бяха получени.

Минеков бе единственият служебен министър, който бе сменен от Радев при второто правителство на Гълъб Донев.

Постът му бе зает от диригента и директор на Софийската филхармония Найден Тодоров. Допоследно не бяха известни причините за рокадата, като основно се спекулираше заради конфликта му с директора на Народния театър „Иван Вазов“ Васил Василев.

„Не беше приятно. За съжаление наистина тук се обръщаше повече място за скандалите, но знаете, че аз съм нетърпим по отношение на безобразията, които се случват, по отношение на корупцията, която съм виждал в миналото, и битката беше твърде тежка.

Тя ще продължи дълго време тази битка, тъй като освен министър, аз продължих да бъда и гражданин. Министър човек е временно, а гражданин – вечно, до последния ден“, заяви Минеков пред БНР.

Четете още

Избор на редактора