Мис Вселена 2022 празнува в Емпайър Стейт Билдинг

Първата американка от филипински произход, спечелила титлата Мис Вселена, Ар Бони Габриел , посети Емпайър Стейт Билдинг във вторник.

Габриел беше обявена за победител в 71-ия годишен конкурс за Мис Вселена през уикенда в Ню Орлиънс, Луизиана. Тя е първата Мис САЩ, която взе короната от десетилетие.

При извършването на церемониалното пътуване до небостъргача в Ню Йорк красаицата беше скромна относно безбройните постижения, които представлява.

 „Чувствам се толкова почитана“, каза тя.

На 28 години тя е най-възрастната Мис Вселена в историята на състезанието.

Официалният акаунт на Емпайър Стейт Билдинг в Туитър публикува нейна снимка в сградата с надпис: „Две икони на едно и също място“.

Победителката в конкурса разказа пред Ройтерс за връзката си с прародината на баща си: „Чувствам се, че нося всички филипинци със себе си и просто искам да покажа колко невероятни сме.

„Просто е време за празнуване. Филипинци, американци, азиатски американци.“

В интервю за тексаски медии Габриел каза, че баща й е дошъл в САЩ като студент със стипендия с 20 долара в джоба си.

Габриел е моден дизайнер от Хюстън, Тексас, и е стажувала при Никол Милър.

При популяризирането на собствената си линия, R’Bonney Nola, красавицата редпочита да се съсредоточи върху екологичния дизайн.

„Ще нося много рециклирани дрехи по време на моето управление, само за да покажа на света, че можете да бъдете креативни и да носите устойчиви дрехи в модната индустрия“, каза тя.

Габриел победи 84 други състезателки за титлата Мис Вселена 2022.

Четете още

Избор на редактора