Митрофанова може да влезе в НС като гост на „Възраждане“

Посланикът на Русия все пак може да и да присъства на първия работен ден на новите депутати. Всяка една парламентарна група има право да покани до петима гости и ние обмисляме да поканим руската посланичка и беларуския посланик.

Това зависи от това до каква степен ще напреднат провокациите на „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ-СДС, каза пред журналисти лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Партията му не изпрати представител на работната среща, на която беше обсъдено предложението на ГЕРБ-СДС на първото заседание на 48-ото НС да бъде поканен президентът на Украйна Володимир Зеленски да отправи видео обръщение.

Според Костадинов всичко, което се случва в момента, е абсолютна провокация, която по-голямата част от партиите в парламента, са превърнали в свое основно занятие.

„Те чертаят разделителни линии. Не се интересуват от проблемите, които ние, българите, имаме, не се притесняват от това, което идва на дневен ред пред нас, не се притесняват, че най-вероятно и правителство няма да се случи. Единственото, което ги вълнува, е да не допуснат руската посланичка и посланика от Беларус, и да пуснат човека от Украйна да говори на телевизионен екран в НС“, смята Костадинов.

Четете още

Избор на редактора