Мицкоски: Това е човекът, който трябваше да ме убие!

„Ова е човекот кој требаше да ме убие вечерва. Барам итно да биде приведен од Спасовски и МВР!“. Това заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски снощи, след стрелбата по време на протеста срещу Францускиот предлог в Скопие.

Той пусна и фотография във фейсбук, на която се вижда в средата мъж с пистолет.

От Министерството на вътрешните работи на РСМ съобщиха, че е арестуван 40- годишен мъж, който около 20.10 часа е стрелял с пистолет във въздуха, докато протестиращите се движеха от сградата на правителството към Министерството на външните работи.

Арестуваният е в полицейското управление, а на мястото са открити гилзи.

„Пеејќи македонски песни и веејќи македонски знамиња, илјадници македонски граѓани и денес излегоа на протест против францускиот предлог“. Така описва „Денешен вестник“ началото на протеста.

Докато „грагяните“ се движели мирно от Владата към МВнР, те били нападнати от група хора на площад „Скендербег“.

Те започнали да хвърлят камъни и бутилки по протестиращите. Когато полицията се впуснала да ги разпръсне, един от тях извадил пистолет и стрелял във въздуха. „Имам информация за моята елиминация, поръчана от властта. Снощи видяхма две лица, които бяха готови да го направят. Полицията я нямаше никаква“, каза Мицкоски.

Според него в случая няма етнически мотиви, а това са криминални лица, използвани от властта против народа. „Моят призив към албанците е да водим заедно борбата”, заяви още лидерът на опозицията.

Четете още

Избор на редактора