Много слънце за старта на учебната година

Днес ще е слънчево, с разкъсана висока облачност. В цялата страна ще духа до умерен западен вятър, с по-силни пориви в Източна България и Дунавската равнина.

Максималните температури на първия учебен ден ще са между 31 и 36 градуса. В столицата максималните стойности ще достигат до 31 градуса.

Предимно слънчево ще е времето и над планините, на моменти с малко по-силни пориви на вятъра. Очаква се затопляне и температурите на 1200 метра ще достигат около 25, а на 2000 метра – до 18 градуса.

По морето през целия ден ще бъде слънчево с висока облачност. Вълнението ще бъде около 2-3 бала, а температурата на морската вода ще е около 23 градуса. В най-топлата част на деня температурите ще са около 33-34 градуса.

Без особена промяна ще бъде времето в петък. Облачността отново ще е разкъсана и висока, а температурите ще бъдат високи. В късните следобедни часове над северните райони на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места е възможно да превали и прегърми.

През уикенда ще има гръмотевични бури и предпоставки за локални интензивни явления. В събота температурите плавно ще започнат своя ход надолу.

Четете още

Избор на редактора