МОН: Няма предписание за грипна ваканция в София

Към момента, предписание от здравните власти за обявяване на неприсъствен учебен процес в София, нямаме, каза пред журналисти служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов в отговор на въпрос, свързан с питания на родители от София – дали ще има грипна ваканция и за учениците в столицата – на 30 и на 31 януари, като по този начин тя ще се слее с междусрочната ваканция.

„За да се обявят едни дни за неучебни, първо трябва да има предписание от съответния директор на Регионалната здравна инспекция и това се определя според съответните стойности, доказващи заболеваемостта, в случая от грип, на територията на отделна област. Едва когато има такова предписание, в правомощията на министъра на образованието и науката е да прецени дали обучението ще е изцяло в електронна среда, или дните ще бъдат неучебни“, обясни министър Пенов.

БТА припомня, че от 1 до 5 февруари, включително, е междусрочната ваканция за всички ученици в страната, която е за почивка между първия и втория учебен срок на настоящата учебна година.

Министър Сашо Пенов коментира темата след подписването в Министерството на образованието и науката на договор за изпълнение на проекта „Успех за теб“.

Четете още

Избор на редактора