Мощна руска атака срещу Киев, има убити деца

Трима души бяха убити, а 13 ранени при мощна руска атака срещу украинската столица Киев тази нощ, съобщи Киевската градска военна администрация. Сред убитите в първите часове на 1 юни са и две деца – на 5-6 и 12-13 години. Според информацията на украинските власти ударът е нанесен с оперативно-тактически ракети с наземно базиране, вероятно „Искандер“. УНИАН пише, че Кремъл е поздравил Киев за Деня на защита на детето с 10 ракети „Искандер“, и 10-те са били унищожени, но отломките от ракетите на противника и на ПВО са нанесли щети в много райони на столицата.

Загиналите са в Деснянския район на Киев. 7 души са откарани в болница, на останалите пострадали е оказана помощ на място. Според съобщения в социалните мрежи е сериозно е пострадал жилищен блок – избити са прозорци и врати, а взривната вълна е съборила балкон на едно от жилищата.

Данните за пораженията се уточняват, дотук се знае, че е регистрирано падане на обломки от боеприпаси върху детска поликлиника, повредени са две училища, полицейски участък и детска градина в Деснянския район. В Днепровския район има 3 ранени, 2 са настанени в болница. В един от блоковете в жилищния район в резултат на падане на отломки от ракета е възникнало силно задимяване, а взривната вълна е избила прозорците. На територията на тази част на Киев е поразена още административна сграда, повредени са паркирани автомобили, няколко от тях са изгорели. Избити прозорци има и в Дарницкия район. Там е повреден и тръбопровод за горещата вода.

Въздушната тревога е била обявена в 2:49 часа местно време и е продължила 1 час и 13 минути. Вражеските ракети са стигнали до столицата 10 минути след обявяване на тревогата и по същото време над града се посипали останки от тях и от ракетите на ПВО.

Четете още

Избор на редактора