Музеят на бъдещето в Дубай посреща 1 млн. посетители

Музеят на бъдещето е посрещнал един милион посетители от 163 страни от откриването си преди една година.

Забележителната атракция стартира на 22 февруари 2022 г. Тя има поредица от преживявания, създадени от дизайнери, художници и режисьори, които съчетават елементи от традиционни изложби и завладяващ театър, за да представят на посетителите бъдеще, което те могат да изследват и с което да взаимодействат, съобщава thenationalnews.

„Обещахме, че Музеят на бъдещето ще приеме един милион посетители през първата си година“, каза председателят на музея Мохамад Ал Гергауи, който е и министър по въпросите на кабинета и председател на изпълнителния офис на шейх Мохамед бин Рашид, вицепрезидент и владетел на Дубай.

„И днес празнуваме постигането на тази цел и началото на новата година за музея, по време на която ще продължим да проектираме бъдещето за един по-добър свят за всички през следващите години и десетилетия.“

От откриването си музеят постигна няколко други етапа. Седеметажната конструкция с височина 77 метра е носител на 10 международни награди. Освен това е включен в списъка на National Geographic като един от 14-те най-красиви музея в света – преди дори да бъде открит.

Освен това беше домакин на 180 глобални активации и събития, обхващащи култура, предприемачество, космос, технологии и туризъм.

„Музеят на бъдещето се превърна в глобален символ на бъдещето и ключов регионален и международен център за напредъка на науката и споделянето на знания“, каза Ал Гергауи.

Проектирана от Killa Design, уникалната фасада на музея се състои от 1024 плочи от неръждаема стомана, произведени изцяло от роботи.

Повърхността е украсена с арабска калиграфия, проектирана от емиратския художник Матар Бин Лахей.

Бин Лахей използва цитати от шейх Мохамед, включително един, който гласи: „Може да не живеем стотици години, но продуктите на нашата креативност могат да оставят наследство дълго след като ни няма“.

Четете още

Избор на редактора