Мъжът, който нападна „Цар Борис III“ в Охрид, сам се предаде

Мъжът, който вчера сутринта счупи надписа на клуб „Цар Борис Трети“ в Охрид, е бил познат на полицията от самото начало, тъй като сам е подал сигнал, след като е извършил престъплението, съобщава MKD.mk, позававайки се на източници от разследването на инцидента.

Извършителят на престъплението е 47-годишният Г.И., който счупил надписа със селскостопански инструмент, а не с брадва, както се писа, и веднага след това отишъл в полицейското управление в Охрид и се предал. При това той разказал какво и как се е случило и защо го е направил.

По-късно от полицията официално потвърдиха информацията. Според Наказателния кодекс за подобно престъпление е предвидена глоба или лишаване от свобода до три години.

В официалната фейсбук страница на клуба вчера бе съобщено, че нападателят е нападнал с брадва новия български културен център в Охрид.

„Вандалският акт започна, докато в клуба се провеждаше среща между членове на сдружението и външни посетители. Според очевидци отвън започнали да се чуват викове „фашисти“, а малко след това последвали и удари с брадва по табелата на клуба. За щастие всички присъстващи успяха да се отърват невредими, а щетите са само материални”, пише във фейсбук страницата на клуб „Цар Борис Трети”.

Четете още

Избор на редактора