Мъж нахлу в студио на БНТ на предизборен дебат

Неканен гост нахлу в импровизираното студио на БНТ от Велико Търново и прекъсна предизборния дебат между кандидат-кметовете в града. Той се представи за кандидат за общински съветник от гражданската листа и потърси сметка защо не е допуснат до участие.

„Добър ден, господа, кандидати за управители. Аз съм кандидат за общински съветник на гражданската листа на гражданите на Велико Търново. Само да попитам националната телевизия – защо не уважавате общински съветник. Защо опорочавате изборния процес? Тук има адвокати“, повиши тон мъжът.

Водещият Симеон Иванов се опитва спокойно да му обясни, че в студиото се намират само кандидат-кметове, които водят дебат за града.

Екипът на предаването не успя да отстрани мъжа, който продължаваше да се разправя пред камерите, което наложи предаването да бъде прекъснато.

„Да, случват се и такива неща. Непоканен гост се намеси в ефира на БНТ. Симеон Иванов се опитваше да възстанови нормалния диалог, в момента там дебатът не може да продължи по начина, по който е разписано споразумението между БНТ и политическите сили“, обясни от студиото в София водещата на сутрешния блок на националната телевизия Христина Христова.

„Тези формати са по строго определени условия, може да се чуят и нецензурни изречения. Затова и прекъснахме дебата“, добави журналистката.

След няколко минути прекъсване дебатът за Велико Търново продължи успешно, а в него участваха 8 кандидат-кметове.

Четете още

Избор на редактора