Мъките на Ювентус не свършват, грози го поне 1 г. без евротурнири

Ювентус може да бъде изхвърлен от евротурнирите за срок от поне една година. Както е известно клубът бе лишен от 15 точки от актива си заради финансови машинации.

Сега обаче положението на “старата госпожа“ може да се утежни още повече, тъй като от УЕФА са готови да санкционират много тежко италианския гранд.

Медиите в страната съобщиха, че прокурорът по делото ще поиска 40-дневно удължаване на срока за разследване на Ювентус. Властите ще се концентрират върху намирането на солидни доказателства за тайни споразумения с играчите касаещи техните възнаграждения, както и изкуственото надуване на цените на футболистите с цел фалшифициране на капиталови приходи.

Днес в Нион ще се събере Изпълнителния комитет на УЕФА, като се очаква въпросът с Ювентус да бъде обсъден. Европейската централа най-вероятно ще вземе мерки срещу клуба, но чак когато приключат делата в Италия и има окончателна присъда.

Ако вината на торинския гранд бъде доказана, съществува възможност клубът да бъде изваден от евротурнирите за срок от минимум една година. Преди дни изпълнителният директор на клуба Маурицио Сканавино заяви, че клубът е невинен по всички обвинения и ще вземе мерки.

Четете още

Избор на редактора