Мъск на съд за неплатен наем на централата на Twitter

Под управлението на новия си собственик Илън Мъск социалната платформа Twitter Inc. е спряла да плаща наема за централата си в Сан Франциско, става ясно от дело, заведено от наемодателя, съобщи Bloomberg.

Компанията не е платила декемврийския наем за офисите си в размер на 3,36 млн. долара, както и 3,42 млн. долара за януари, твърди собственикът на сградата Sri Nine Market Square LLC в дело, заведено в понеделник в съд в Калифорния.

Откакто купи Twitter, милиардерът свива разходите. Той уволни половината служители, задържа плащането на наемите на други офиси на компанията по света и отказа да плати някои сметки, като например чартърен полет.

Тези мерки се предприемат в момент, когато Мъск трябва да направи първото си плащане по дълга в размер на 12,5 млрд. долара, който пое, за да придобие Twitter, пише investor.bg.

Тези дни Мъск е и свидетел в съдебния процес срещу него за измама с ценни книжа в Сан Франциско, където той защитава свое съобщение в Twitter, че планира да свали Tesla Inc. от борсата. Очаква се милиардерът да завърши показанията си във вторник.

Twitter наема близо 43 хил. кв. метра офис площи на осем етажа от сградата в Сан Франциско, сочи жалбата.

Sri Nine Market Square има акредитив за 3,6 млн. долара като гаранция, който Twitter е трябвало да увеличи до 10 млн. долара при смяна на контрола над компанията, което се случи, когато Мъск я купи през октомври за 44 млрд. долара. Според жалбата Twitter твърди, че не е трябвало да увеличава кредитната линия.

От Sri Nine посочват, че са използвали съществуващата кредитна линия, за да покрият декемврийския наем от 3,36 млн. и част от януарския наем, оставяйки баланса по кредитната линия на 1 долар.

Наемодателят търси възстановяване на неплатения наем и съдебна декларация, че социалната медия е в нарушение на договора за наем, защото не е увеличила кредитната линия до 10 млн. долара. От Twitter, който разпусна своя отдел за връзки с обществеността, не са отговорили на запитване на Bloomberg за коментар.

Четете още

Избор на редактора