Мъск ще представи нова визия за Tesla в деня на инвеститорите

Илон Мъск ще се опита да разсее всички съмнения относно позицията на Tesla в надпреварата за електрически автомобили, когато серийният предприемач организира ден на инвеститорите, предаде АФП.

На срещата Мъск обещава да разкрие „Генерален план 3“, който включва „пътя към напълно устойчиво енергийно бъдеще за Земята“, заяви той в Twitter в началото на февруари.

Събитието ще се проведе във фабриката на Tesla в Тексас.

„Тъй като той дава обещания за всички граждани на Земята, а не само за инвеститорите, по-добре да има нещо доста голямо“, каза Джесика Колдуел, експерт по автомобилната индустрия в Edmunds.com.

Колдуел би искала да види повече сведения за това как Tesla планира да увеличи производството. Други ключови елементи за наблюдение включват конкретен план за пускане на по-достъпен електромобил (за около 25 000 долара), както и нов модел автомобил след последното пускане на Tesla през 2020 г.

„Той има големи идеи. но е доказал, че трябва да приемате това, което казва, със скептичност“, каза Колдуел.

Мъск „трябва да бъде по-конкретен, поне в краткосрочен план“, добави Колдуел.

Дан Айвс, анализатор в Wedbush, иска Мъск да разясни по-подробно плана за пикапа на Tesla – Cybertruck, чието производство трябва да започне това лято, и за камионите Semi, чиито доставки започнаха в края на 2022 г.

Подобно на Колдуел, Айвс иска да чуе за пътя към по-умерена цена на електромобилите на Tesla, както и актуална информация за формата на електрическата батерия 4680 на Tesla, уточнява БГНЕС.

Други въпроси, които представляват интерес, включват плана на Tesla за снабдяване с литий и ключови суровини, както и актуализации за технологиите за подпомагане на водача и състоянието на търсенето на електромобили.

Мъск ще трябва да изложи „по-широка стратегическа пътна карта с поглед напред“, каза Айвс, в светлината на „зелената приливна вълна, връхлитаща в световен мащаб при преминаването към електромобили“

Четете още

Избор на редактора