Над 200 фирми от 14 държави на есенния Пловдивски панаир

Над 200 фирми от 14 държави ще участват в 78-мото издание на Международния технически панаир, който е фокусиран върху новостите в транспортната инфраструктура. Форумът ще се проведе от 25 до 28 септември 2024 г. в Пловдив, се посочва на сайта на Международен панаир Пловдив.

Международният технически панаир е утвърдено събитие в изложбената индустрия и запазена марка в историята на Международен панаир Пловдив. В рамките на събитието участниците ще се представят със специализирани експозиции, посветени на строителството, енергетиката, дигиталните технологии, авиоиндустрията, машиностроенето, „кръгова“ икономика, екопроизводството.

Специализираното изложение за транспортна инфраструктура ще бъде акцент на форума, като ще представи най-добрите иновативни компании и доставчици на услуги в световен мащаб. Тази година чуждестранните участници ще бъдат близо 60 процента от общия брой на представените фирмите, посочват организаторите. Участие в изложението за заявили търговски дружества от 14 държави, сред които Сърбия, Румъния, Полша, Турция, Индия, Чехия, Австрия, Швейцария, Германия, Белгия, Молдова, Япония.

Успоредно с изложението в Пловдив ще се проведе и Регионален конгрес на Международната пътна федерация (International Road Federation – IRF) за Европа и Централна Азия, както и 17-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура, която е най-елитното и мащабно събитие в Европа за годината.

За първи път Международната пътна федерация избира България за провеждане на свое събитие. Конгресът ще бъде проведен заедно със 17-ата Национална конференция по транспортна инфраструктура и изложение, посветени на бъдещето на мобилността и инфраструктурата.

Конгресният център на Международен панаир Пловдив очаква над 1500 делегати от цял цвят и над 200 лектори, които ще представят анализи в 20 тематични направления. В рамките на конференцията ще бъде представена и изложба, в която свои продукти ще покажат компании лидери в пътното строителство, специализирани софтуерни продукти, умна пътна маркировка, производители и доставчици на оборудване, проектантски и инженерни фирми.

Очаква се повече от 23 000 пловдивчани и гости на града да посетят тазгодишното издание на фестивала.

С иновативните технологии в сферата на пътното строителство Международният технически панаир всяка година привлича мениджъри и специалисти от цяла Европа. Основните теми, които ще бъдат дискутирани в предстоящото издание на четиридневния форум тази година са в сферата на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните и дигиталните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата промишленост, водния сектор, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия, бизнес услугите, посочват организаторите.

По време на изложението ще бъде проведен и Международен конкурс, който ще определи носителите на златен медал и диплом в следните категории: машиностроене и роботизирани системи; електроника и електротехника, информационни и дигитални технологии, телекомуникации, офис техника; транспорт и автосервизно оборудване; енергетика и екология, технология и управление на водите, химическа промишленост; строителство. Участниците ще бъдат оценявани по строго определени критерии, а най-добрите в своята област ще получат златни медали – най-високото пазарно отличие в българската индустрия.

Четете още

Избор на редактора