Над 380 кучета от сой на изложба в Пловдив

Две муждународни изложби на породисти кучета ще има на 6 и 7 април в Международен Панаир Пловдив. Организатори са Българска национална федерация по кинология, официалния представител на България в най-голямата и най-стара киноложка организация в света – FCI.

Над 380 кучета, 84 породи от над 15 държави – това е статистиката на събитието до момента. Посетителите ще могат да се насладят както на познати и любими породи като немски овчарки, хъски, йоркшир териери, пудели и дакели, така и на някои по- редки  и впечатляващи породи като ирландски вълкодав, фараоново куче, ши тцу и любимците на кралското семейство на Англия – уелско корги.

Освен двете изложби, в събота ще се проведе и специализирана изложба за българско гонче – традиционна българска порода, която предстои да бъде призната официално от Международната федерация по кинология. На нея записаните до момента са 65 кучета.

Съдийския екип е от доказани експерти от Португалия, Румъния и Хърватска – Руи Оливейра, Петру Мунтеан и Никола Смолич, а наградния фонд е много голям и подсигурен от СЛРБ и различни компании, предлагащи продукти за кучета.

Официалното откриване е в събота от 10:00 ч. между палати 6 и 18, в неделя изложбата започва в същия час, уточнява dnes.bg.

Четете още

Избор на редактора