Наместиха успешно най-високата жена в света в самолет

Румейса Гелги, най-високата жена в света, която се качи на самолет миналата година за първи път, откакто Turkish Airlines коригираха интериора на самолета, за да се настани и да пътува удобно, се завърна успешно от Съединените щати в Турция, съобщава makfax.

Румейса, родом от Турция, беше записана в Книгата на рекордите на Гинес в началото на миналата година с височина от 2,15 метра като най-високата жена в света. Тя държеше и рекорда като най-висока тийнейджърка.

Тогава тя каза, че „всеки недостатък може да се превърне в предимство, ако се приемеш такъв, какъвто си“.

Тя се движи предимно в инвалидна количка или с помощта на други помощни средства, а височината й е резултат от синдрома на Уивър, който освен всичко друго причинява и бърз растеж.

Едва миналата година Румейса се качи на самолет за първи път, защото още като дете беше твърде висока, за да се побере на обикновена самолетна седалка.

През септември тя пътува до Сан Франциско благодарение на турските национални авиолинии, които премахнаха шест седалки, за да може Румейса да се настани удобно.

След като пристигна в Калифорния, тя написа в Instagram, че пътуването е било „безупречно от началото до края“.

А за завръщането на Румейса Turkish Airlines преопаковаха местата, така че най-високата жена в света да се прибере безопасно у дома.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RUMEYSA GELGI (@rumeysagelgi)

Четете още

Избор на редактора