„Най-лошия ресторант“ в Ню Йорк затваря врати

Нюйоркският филиал на Salt Bae Burger на Нусрет Гьокче е затворен, съобщи thwnationalnews.com.

Той беше открит през 2020 г., точно преди пандемията да обхване света, и беше продължение на Nusr-Et Steakhouse на турския ресторантьор, който има повече от 20 обекта по целия свят.

Първият филиал на Salt Bae Burger беше открит в Дубай през 2019 г., а клон има и в родната страна на Гьокче – Турция.

Надпис на вратата на ресторанта в Ню Йорк, на адрес 220 Парк Авеню Саут, твърди, че той ще се премести на нов адрес, където има стекхаус на Nusr-Et. Там ще продължи да се предлага менюто с бургери.

При първото си откриване заведението за бургери, което се радва на славата на Salt Bae в социалните мрежи, беше критикувано за „абсурдното си меню“, което включва млечен шейк за 99 долара. Според кулинарния критик на Eater Робърт Ситсема мястото е описано като „с целия чар на самолетен хангар“.

Gothamist го определи като „най-лошия ресторант“ в Ню Йорк.

Пламенният турски ресторантьор, който е известен с авиаторските си слънчеви очила и стила си на пръскане със сол, е с доста противоречив имидж.

Срещу Гьокче и неговата верига за пържоли са заведени множество съдебни дела и жалби – от кражба на заплати до сексуален тормоз, както и нарушения на здравните норми.

В личен план Гьокче също предизвиква много критики и подигравки, като например когато през 2021 г. сподели видео, в което прегръща майка си след двегодишна раздяла, което накара потребителите на Instagram да се запитат защо все още живее толкова скромно въпреки невероятното му богатство.

През 2021 г. Salt Bae се сблъсква с иск за авторски права на стойност 5 милиона долара от американски художник, който твърди, че Гьокче е използвал творбите му без разрешение.

Миналата година известният готвач попадна под обстрел заради „неправомерен достъп“ до терена след финала на Световното първенство по футбол, където ентусиазирано позира за снимки с изненадани аржентински играчи, включително смаяния Лионел Меси.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Четете още

Избор на редактора