Най-малко петима цивилни са загинали при руските удари

Най-малко петима цивилни са загинали тази сутрин в резултат на широкомащабните руски нападения в Централна и Южна Украйна и в столицата Киев, предаде Ройтерс, като се позова на украинските власти и местни медии.

„Млада жена и тригодишно дете са загинали“, написа в „Телеграм“ кметът на централния украински град Днепър Борис Филатов. Кметът на града не съобщи повече подробности, предава БТА.

На снимки, разпространени в социалните мрежи, се вижда ударена от руска ракета горяща жилищна сграда в град Уман в Черкаска област, където по данни на местните украински власти са загинали трима души, а осем души са ранени.

Ройтерс по-рано съобщи, че Киев тази сутрин е бил разтърсен от експлозии, а из цяла Украйна са били задействани сирените за въздушна тревога.

Според агенция Интерфакс тази нощ е имало взривове в областите Днепър, Кременчук и Полтава в Централна Украйна, както и в южната Николаевска област.

Същевременно говорителят на групировката „Център“ Александър Савчук по-рано съобщи, че нейните артилерийски подразделения в направление „Красни Лиман“ (старото наименование на град Лиман – бел. ред.) са поразили около 130 цели на украинските въоръжени сили (ВСУ).

Над 100 от тях са били поразени в районите, където са съсредоточени жива сила и огнева мощ на ВСУ, уточни той. Бил е унищожен и украински дрон, а два пункта на украинските сили са били поразени от тежки огнехвъргачни системи, известни като „Солнцепек“.

Четете още

Избор на редактора