Най-после. Тайсън Фюри срещу Усик на 29 април на „Уембли“

Боят между Тайсън Фюри и Олександър Усик най-накрая бе уреден! Дългоочакваният двубой за обединяване на титлите в тежката категория ще бъде на 29 април на „Уембли“. Боксовият специалист на ESPN Майк Копинджър потвърди новината.

„Тайсън Фюри и Олександър Усик са близо до постигане на споразумение за определяне на неоспорим шампион в тежката категория – пише Копинджър в „Туитър“. Плановете са за 29 април на стадион „Уембли“ в Лондон, след като и двамата са уведомили WBA за това“, потвърди лично президентът на организацията Жилберто Мендоса пред ESPN.

Фюри е предложил 30% от приходите на Усик, а той ще прибере останалите 70%, на което Усик се е съгласил. Постигнатото споразумение идва преди крайния срок от 17:00 ч. (източно американско време в петък, или полунощ в петък българско – бел.ред.), поставен от WTA. Така Усик ще успее а избегне задължителния мач срещу Даниел Дюбоа.“

Дюбоа е задължителният претендент за титлата на WBA – една от трите най-важни, които Усик държи, заедно с тези на IBF и WBO. Фюри пък е настоящ шампион на WBC. Ако украинецът и Циганския крал не се бяха споразумели за обединяващия титлите мач, WBA щеше да принуди Усик да защитава титлата си срещу Дюбоа.

Украинецът пусна видео в социалните мрежи, в което нарече Фюри „алчен шишко“. Украинецът не само се съгласи с условията на Циганския крал, но и го застави да дари 1 милион паунда от приходите си от двубоя на Украйна във войната срещу Русия.

„Ей, алчен шишко, приемам офертата ти – каза Усик във видео в социалните мрежи. – Делим приходите 70/30 и мач на 29 април на „Уембли“, но трябва да обещаеш, че веднага след мача ще дариш 1 милион паунда на Украйна. Всеки ден, в който не преведеш сумата, тя ще се увеличава с по още 1%. Имаме ли сделка?“

Фюри подкрепя редица благотворителни организации и се смята, че веднага се е съгласил на предложението на Усик.

След двубоя на 29 април ще имаме нов абсолютен шампион в тежката категория – нещо, което не се е случвало от повече от две десетилетия. Последният боксьор, държал и четирите колана в тежката категория бе Ленъкс Люис през 1999-2000 г.

Четете още

Избор на редактора