Наполи вече вижда титлата, поведе с 12 точки пред Милан

Наполи вече вижда титлата, след като постигна лека победа с 2:0 над един от борещите се за оцеляване отбори в Серия „А“ – Салернитана, под проливния дъжд в Салерно. Двете попадения паднаха в рамките на няколко минути от двете страни на почивката.

Джовани Ди Лоренцо изведе гостите напред в третата минута на добавеното време на първата част. Замбо Ангиса размени добро двойно с Марио Руис, влезе в наказателното поле и пусна пас към далечната част от наказателното, където Ди Лоренцо посрещна топката с мощен шут. Кълбото рикошира в напречната греда, след което се оплете в мрежата на Очоа.

Крайното 2:0 оформи Виктор Осимен, отново в 48-ата минута, но в редовната такава, в началото на втората част. Голмайсторът на Серия „А“ вкара 13-ото си попадение от началото на сезона и подпечата трите точки за „сините“. След далечен шут на Елмас топката срещна страничната греда и при добавката Осимен вкара втория гол за гостите.

С победата Наполи събра 50 точки след 19 изиграни мача, вече на 12 пред втория Милан и 13 пред третия Интер. Миланските грандове обаче са и с мач по-малко. Салернитана остава на 16-ата позиция с 18 т.

Четете още

Избор на редактора