Настимир Ананиев: Служебен кабинет без работещ парламент не е добре

Ако има служебен кабинет без работещ парламент, това не е добре нито за гражданите, нито за бизнеса. Не е проблем да има избори, но въпросът е дали днес те са добър вариант за България. Това заяви депутатът от „Продължаваме Промяната“ Настимир Ананиев пред БНР.

Той коментира предстоящият вот на недоверие към правителството на Кирил Петков в парламента.

„Надявам се, че народните представители могат да оценят кризата, в която се намира България“, добави Ананиев.

Депутатът взе отношение и по въпроса за Република Северна Македония.

„Премиерът Кирил Петков винаги е бил последователен по темата „Северна Македония“. Вървим към нещо безпрецедентно, защото за първи път Европейската комисия заема страна в спор и това е успех за българската дипломация – посочи Ананиев. – Резултатът е, че антибългарската партия в Македония ВМРО-ДПМН проведе огромен митинг и каза, че македонската дипломация се е провалила, че предложението от френското председателство не е добро за Македония. Това показва, че сме си свършили работата. Работата ни е спорът да не бъде между България и Северна Македония, а между Северна Македония и Европа“.

Депутатът добави, че двустранният протокол със Скопие е във Външната комисия на НС, но още няма насрочено заседание, на което да бъде разгледан.

„Българският интерес е да подкрепим френското предложение, защото Европа ще следи дали се изпълняват ангажиментите – посочи още депутатът от ПП. – Северна Македония няма да може да отвори нито една преговорна глава, ако не изпълни нашите искания, включително да промени конституцията си“.

Четете още

Избор на редактора