Наш хеликоптер изхвърли 100 кила дрога в Турско

Хеликоптер, влязъл нелегално в Турция от България, е изхвърлил наркотици на турска територия, близо до границата, съобщи БНТ. Турските гранични власти са информирали българските си колеги за случая. От българското МВР потвърдиха пред БНР, че проверяват информацията.

По информация на TrafficNews от хеликоптера са изхвърлени в чували 101 килограма дрога, наричана skunk (вид марихуана) в Къркларели (Лозенград). След това летателното средство се е върнало на територията на България. Все още няма потвърждение на тази информация от българското Министерство на външните работи.

От турска страна са задържани трима заподозрени с инициали Л.Х., А.О. и Х.Г., докато бягали от местопрестъплението.

Въздушното радарно командване на Чанаккале е установило, че нерегистриран хеликоптер е влязъл в Къркларели от чужбина през нощта срещу 17 юли. След инцидента екипи на Областното командване на жандармерията започнали работа в района. Установено е, че хеликоптерът е летял ниско над село Енимахале.

При проверката в изхвърлените чували са намерени и иззети 101 килограма от наркотика. Финансовата стойност на конфискуваната стока е около 20 милиона турски лири, според губернатора на Къркларели – Бирол Екичи.

„Нашата решителна борба срещу наркотиците ще продължи. Няма да позволим нашата нация и нашата младеж да бъдат отровени“, се казва в изявлението на Екичи. Губернаторът обяви също, че става дума за международна престъпна организация, която е била следена от дълго време и вече е разбита.

Главната прокуратура Бабаески продължава разследването.

Четете още

Избор на редактора