На прощаване Нинова смени шефовете на оръжейната НИТИ – Казанлък

В последните си дни като министър на икономиката Корнелия Нинова е уволнила ръководството на държавното оръжейно дружество НИТИ в Казанлък. За изпълнителен директор е назначила местния лидер на БСП.

Смяната е станала от Държавната консолидационна компания, под чиято шапка е фирмата. За нея информира Александър Михайлов, до неотдавна шеф на друга оръжейна фирма – „Кинтекс“, който също бе отстранен от Нинова. Михайлов е в остър конфликт с лидерката на БСП и води дела срещу нея за неправомерно отстраняване от длъжност, спечелена с конкурс, и заради клевети.

„Уволненият ръководител на НИТИ е професионалист с над 30 години опит, спасил завода от фалит в миналото. 7 предходни министри от различни правителства не посегнаха на директора на НИТИ Казанлък, но тя го направи и то в последния момент“, казва Михайлов в писмо до медиите.

На заседание на директорския съвет на ДКК на 28 юли е било взето решение незабавно да бъдат освободени членовете на Съвета на директорите на „НИТИ“ ЕАД – Делян Начев, Стефан Колев и Кристина Цветкова, чийто мандати изтичат чак през 2025 г. На тяхно място са назначени нови членове на борда на директорите на „НИТИ“ ЕАД – Румяна Друмева и Константин Радонов като представители на държавата, и Борислав Ангелов като независим член.

Новият директор Румяна Друмева до март тази година е била председател на БСП Казанлък, а в момента е председател на групата на БСП в Общинския съвет.

Бившият шеф на „Кинтекс“ се закани утре да даде нова информация и документи за износа на българско оръжие за Украйна и ролята на Корнелия Нинова в това.

Четете още

Избор на редактора